Новини

<< Към всички новини

Представяне на Фондация "Нашите недоносени деца" - наш партнъор и участник в празника "Надежда за доброто" в Северен парк

13/06/2022
Card image cap

Най-големите герои са най-малките!

Това е посланието на един от нашите партньори - Фондация "Нашите недоносени деца", част от празничния фестивал "Надежда за доброто"

Фондацията е създадена през 2012 година от 3 силни майки на недоносени деца -Нина Николова, Надя Дренска и Вили Бакалова. Оттогава те са обединени в общата идея да помагат на други родители като тях и най-вече на техните бебета.

Има преживявания, в които личната болка се превръща в мисия, мъката и изплаканите сълзи се превръщат в двигател на значими каузи.

„Застъпваме се за правото на всяко новородено, което се нуждае от болнично лечение, да получи качествена и съвременна медицинска грижа, фокусирана върху нуждите на семейството и тяхното право да бъдат до детето си.“, казват прекрасните майки от Фондацията.

Отвъд болничния период, те работят за правото на всяко дете със специални потребности да получи подкрепа спрямо своите индивидуални нужди, която да гарантира неговото оптимално детско развитие.

Част от дейността на Фондацията е създаването на Център за детско развитие "Малки чудеса" . Това се се случва през

2017 година в кв. Триъгълника, и оттогава Центърът предлага комплексна подкрепа в областта на ранното детско развитие. Центърът е фокусиран върху работа с деца със специални нужди и специфични затруднения в развитието. Разполага с мултидисциплинарен екип от специалисти: логопед, детски психолог, специалист ранна детска интервенция; ерготерапевт; фамилен психотерапевт; рехабилитатор; неонатолог; педиатър.