Новини

<< Към всички новини

Представяне на Фондация "Мини арт" - наш партнъор и участник в празника "Надежда за доброто" в Северен парк

14/06/2022
Card image cap

Традиционният празник на район "Надежда" ще бъде под мотото "Надежда за доброто"!

Каним ви на 15 юни (сряда) в Северен парк (вход от ул. Народни будители), за да се запознаете с нашите партньори от различни социални каузи!

Представяме ви Фондация „Мини Арт“ - организацията, която стои зад проектите Социален цирк, Мини Арт Фест и София Юнисайкъл Клуб.

Какво е Социален цирк ? Това е иновативна практика, която от 2011 г. представя съвременни циркови формати в България. Да работиш в Социалния Цирк е физическа, артистична и социална активност, фокусираща се върху създаването на комуникативна и социализираща среда чрез цирк. "Социалният Цирк" цели да свърже и да разчупи леда между хора и групи, използвайки цирка като физическо занимание и педагогически метод.

Екипът на район „Надежда“ срещна този партньор през 2018 година, и още на следващата година заедно реализирахме първият "Социален цирк за Надежда". Той беше насочен към деца от Центровете за настаняване от семеен тип в район “Надежда” - “Алеко Константинов” и “Иван Вазов”, както и към ученици от рисковите групи в 101 СУ “Бачо Киро”.

Автор на програмата за унисайкъл е Галина Риом-Ройбек – световен шампион по юнисайкъл, отдадена на мисията за личностното развитие и работа с лица от рискови групи „Ние учим децата да не губят равновесие – в пряк и преносен смисъл!“ , често казва Галина.

От Фондацията с гордост съобщават, че през 2021 г. отвори врати първият център за социален цирк у нас и Арт Център в кв. Орландовци.