Новини

<< Към всички новини

Представямe ви Фондация „Искам бебе“ – наш партнъор и участник в празника "Надежда за доброто" в Северен парк

14/06/2022
Card image cap

Представямe ви Фондация „Искам бебе“ – една от най-популярните каузи в България, която е наш партнъор във фестивал "Надежда за доброто". Съвместната работа на район „Надежда“ и Фондацията датира от няколко години, в които са реализирани редица публични събития и благотворителни базари в подкрепа на повече български бебета.

Тук е моментът да споменем и общинската програма Ин витро на Столична община, създадена през 2015 г по инициатива на столичния кмет Йорданка Фандъкова. До момента са подпомогнати 118 семейства, а родените бебе са над 30 .

Фондация „Искам бебе“ е до всеки един от вас, който мечтае за своя рожба, но „нещата не се случват“! Според статистиката 145 000 млади хора у нас имат проблем със зачеването на собствено дете.

От 2007 г. ,Фондацията изгражда собствена мрежа от доброволци в над 45 града в страната и работи активно с Общини, медицински специалисти, психолози и администрация с цел постигане на бърза комуникация и достигане на навременна информация до заинтересованите лица.

През 2009 г., по инициатива и с активната помощ на екипа на „Искам бебе“, стартира работата на Държавния Фонд ин витро – ЦЕНТЪР ЗА АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ, който годишно финансира над 2500 двойки.

С помощта на Фондация „Искам бебе“ са родени над 3000 желани деца.Това промени съдбата на 3000 български семейства!

Годишно, към „Искам бебе“, се обръщат за помощ – информационна, финансова, психологическа и др. – над 500 двойки.

От 2010 година „Искам бебе“ разработва програма в помощ на двойките, които имат нужда от ДОНОРСКИ генетичен материал. Лице на кампанията е Милена Златкова.

Може да станете дарител на Фондация „Искам бебе“ и да помогнете на едно семейство да сбъдне мечтата си за бебе, а данни за дарителската сметка има в шатрата на Фондацията, на сайта им, както и на сайта на район „Надежда“!