ОРГАНИЗИРАНЕ НА УЧЕНИЧЕСКО СТОЛОВО ХРАНЕНЕ В СГРАДАТА НА 15 СУ „АДАМ МИЦКЕВИЧ“ И СГРАДАТА НА 141 ОУ „НАРОДНИ БУДИТЕЛИ“

<< Към всички новини

Представяне на Фондация „Очи на четири лапи“- наш партньор и участник в празника "Надежда за доброто" в Северен парк

11/06/2022
Card image cap

Традиционният празник на район "Надежда" ще бъде под мотото "Надежда за доброто"!

Каним ви на 15 юни (сряда) в Северен парк (вход от ул. Народни будители), за да се запознаете с нашите партньори от различни социални каузи!

Представяме ви Фондация „Очи на четири лапи“ -единствената в България НПО в обществена полза, която обучава и предоставя безвъзмездно на български граждани с увреждания дипломирани кучета водачи и асистенти.

До момента са обучили 87 двойки „човек-куче” , които работят на територията на цялата страна. Екип от 14 професионалисти и над 30 доброволци развъждат, отглеждат и обучават служебни кучета, които се превръщат в неоценими помощници на своите стопани със зрителни, двигателни и ендокринни увреждания.

Кучетата водачи на слепи връщат над 80% независимата мобилност на слепите хора и със своята преданост им осигуряват ново качество на живот. Обучени от нас кучета водачи съпровождат стопаните си във впечатляващите им планински преходи.

Кучетата асистенти за хора с двигателни увреждания улесняват ежедневието на човека на количка, като донасят предмети от недостъпни повърхности, затварят и отварят врати на помещения, шкафове и т.н., асистират при събличане.

Кучетата асистенти сигнализиращи при хипогликемични кризи помагат на хората с диабет в контрола над нивата на кръвната захар в ежедневието, при шофиране и през нощта. По този начин предотвратяват изпадането в тежки и опасни хипогликемии.

Две трети от годишната издръжка на Фондация „Очи на 4 лапи“ се формира от дарения и спонсорства.