Заместник-кметът на София Ирина Савина: Започваме строително-ремонтни дейности в 26 училища и детски градини по ОПРР „Региони в растеж“

<< Към всички новини

Столичен общински съвет прие мащабна Програма за ремонт и изграждане на тротоари във всички столични райони

10/06/2022
Card image cap

Столичен общински съвет прие мащабна Програма за ремонт и изграждане на тротоари във всички столични райони.

Целта е да бъдат ремонтирани около 700 хил. кв. м тротоари във всички райони на столицата в следващите 2-3 години.

Осигуреното общо финансиране е до 120 млн. лева. Бюджетът за всеки от районите е определен по формула, съобразно населението и територията му.

Не по-малко от 30 % от инвестицията за конкретния район ще бъде директно предоставена на местната администрация. Останалите ще се изпълняват централно от Столична община, чрез подизпълнители.

До три месеца, със съвместни действия Столична община и районните администрации ще изготвят плановете за работа по програмата и критерии за избор на ремонтните дейности.

Столична община залага за изпълнение предложените от главния архитект на София стандарти за настилките и елементите на градската среда.

За да бъде гарантиран контрола за качествена работа на изпълнителите, ще бъде осигурен допълнителен експерт за всеки район, който да следи работата на място.

Район "Надежда" предвижда срещи с граждани по кварталите, за да получим обратна връзка за нашите предложения, както и да обсъдим гражданските мнения по темата. Може да се свържете с нас на info@so-nadejda.com

Снимка: Art Laboratory for Photography