Заместник-кметът на София Ирина Савина: Започваме строително-ремонтни дейности в 26 училища и детски градини по ОПРР „Региони в растеж“

<< Към всички новини

НАД 150 МЛАДЕЖИ ОТ РАЙОН „НАДЕЖДА“ СЕ ВКЛЮЧИХА В ОБУЧЕНИЯ ЗА ДИГИТАЛНИ УМЕНИЯ

01/06/2022
Card image cap






 

Над 150 младежи от район „надежда“ се включиха в обучения за дигитални умения

Над 150 младежи от район „Надежда“ се включиха в обучения по проект „Дигитални умения за развитие на младите хора в Надежда“. Това стана ясно по време на заключителна среща, организирана от Сдружение „Надежда - ЦРД“ и Център за изкуства, култура и образование „София”. На събитието присъстваха представители на партньорски организации, образователни институции, млади хора от района и техните родители. Ръководителят на проекта, Диляна Вучкова информира участниците в събитието, че реализацията на проекта е осъществена с финансовата подкрепа на Програма „Европа“ 2021 на Столична община, в партньорство между Център за изкуства, култура и образование „София”, районна администрация „Надежда“ и Сдружение с нестопанска цел „Заедно сме за Надежда”.

„В продължение на пет месеца млади хора от района, на възраст от 15 до 29 години  имаха възможността да се обучават безплатно по актуални теми, в 5те области на компетентности според Рамката DigComp на Европейската комисия“,  каза още Диляна Вучкова. „Някои от тях придобиха умения за боравене с информация, данни и актуалните платформи на Столична община. Други разработваха сценарии, създаваха видеа и музика, дизайни на графични изображения. Част от младежите участваха в дискусия насочена към безопасното сърфиране в интернет и противопоставянето ни кибер тормоза в социалните мрежи. Млади родители от района бяха запознати с възможностите на дигиталните платформи и услуги на Столична община“, каза още ръководителят на проекта. В заключение госпожа Вучкова благодари на партньорите и изрази надежда за реализиране на бъдещи съвместни проекти за развитие на младите хора в района. В писмено обръщение до участниците в заключителното събитие инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“ благодари на Сдружение „Надежда - ЦРД“ и останалите партньори по проекта за ползотворната работа и постигнатите резултати, и изрази надежда за бъдещо сътрудничество. Представителят на Сдружение „Заедно сме Надежда“ Милен Димитров също благодари за съвместната работа и възможността организацията да участва в обучителни дейности, като изрази готовност за бъдещи съвместни проекти. От името на бенефициента бяха връчени грамоти на партньорските организации.

Събитието приключи с представяне на кавър на песента Have You Ever Seen the Rain на Creedence Clearwater revival и видео клип, създадени в рамките на обучителната програма.