Новини

<< Към всички новини

Район „Надежда“ и Регионален инспекторат по образование – София град представят празничната кампания „Учителю, благодаря!

04/05/2022
Card image cap

Район „Надежда“ и Регионален инспекторат по образование – София град представят празничната кампания „Учителю, благодаря!“. С нея отбелязваме ключовата роля и ценния принос на българските учители за съхранение и развитие на националната просвета и култура.

В рамките на кампанията включихме следните дейности:

Конкурс за детска рисунка на тема: „Учителю, благодаря!“ за учениците от начален етап на средното образование /1-4 клас/ и учениците от прогимназиален етап /5-7 клас/ в столичните училища. Благодарим на всички деца,които изпратиха рисунки в срок! С излъчените от жури рисунки ще бъде организирана изложба в Парково пространство НДК, а трите най-добри да бъдат отличени и наградени на първо, второ и трето място.

За всяка възрастова група - I – IV-ти клас и V – VII-ми клас са предвидени награди както следва: I-во място: Ваучер от книжарница Хеликон; II – ро място: Комплект професионални маслени пастели в дървена кутия; III – то място: Комплект преливащи маркери с 25 цветови комбинации

Конкурс за есе на тема: „Учителю, благодаря!“ за учениците от гимназиален етап /8-12 клас/ в столичните училища. Благодарим и по-големите ученици за изпратените есета в срока на конкурса.

За участниците в конкурса за есе са предвидени награди както следва: I-во място: Електронен четец за книги; II – ро място: Ваучер от книжарница Хеликон; III – то място: Ваучер от книжарница Хеликон.

Имаме удоволствието да поканим за участие и родителите от район „Надежда“ - те имат възможност да изразят благодарността си към учителите като ни изпратят благодарствени писма на електронна поща – obrazovanie_nadejda@abv.bg в срок до 10.05.2022г. Постъпилите писма ще бъдат изпратени към учителите, към които са адресирани, а три от тях ще бъдат популяризирани и официално връчени.

За финал на кампанията е предвидена церемония по награждаване на отличените от двата конкурса ученици и на учители от район „Надежда“ в три категории: „Учител на годината“ , „Най-добър млад учител на район „Надежда“ и отличие за директор „За цялостен принос в сферата на образованието“.

Награждаването на отличените в трите категории учители и учениците – участници в конкурсите ще се състои на 16.05.2022 г. от 16.00 часа в Парково пространство НДК, Лятна сцена „Kino & Bar Cabana“