Заместник-кметът на София Ирина Савина: Започваме строително-ремонтни дейности в 26 училища и детски градини по ОПРР „Региони в растеж“

<< Към всички новини

ЪРБАН ФЕСТ „СПОРТУВАЙ В ТВОЯ ГРАД“ 2022

26/04/2022
Card image cap

Три държавни първенства и един национален турнир в най-новите и супер атрактивни градски дисциплини включва Ърбан фест „Спортувай в твоя град“ !

Не пропускайте грандиозния спектакъл – елате на 30 април и на 1 май в реновирания Северен парк,подкрепете бъдещите олимпийци и приветствайте новите български шампиони.

Шоуто е гарантирано със спиращите дъха изпълнения на виртуозите от брейк танците, стрийт фитнеса, баскетбола 3х3 и градския паркур. Най-добрите в България ще играят за вас.

БРЕЙК – НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР

БАСКЕТБОЛ 3Х3 – ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО

ПАРКУР – ДЪРЖАВЕН ШАМПИОНАТ

СТРИЙТ ФИТНЕС – ДЪРЖАВЕН ШАМПИОНАТ

Фестивал на новите ърбан дисциплини "Спортувай в твоя град" – събота 30 април и неделя 1 май с много екшън и настроение в Северния парк до стадион Локомотив в столицата.

БРЕЙК ТАНЦИ – НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР

Брейкът ще излъчи първите си олимпийски шампиони на Игрите в Париж 2024 г., а преди 4 години в Буенос Айрес дебютно бе демонстративен спорт на младежката олимпиада. Националният турнир на 30 април ще бъде също така част от поредицата WORLD KIDZ BREAKIN' CHAMPIONSHIP U18 PRO по концепция на @og.samson, което ще даде възможност на състезателите да се изявят на международно ниво. От най-резултатните състезатели под 18 г. ще бъдат избрани едно момиче и едно момче от категориите девойки/юноши, които ще вземат квота за участие в батъл 1vs1 на световния финал WORLD KIDZ BREAKIN' CHAMPIONSHIP U18 PRO. Наред с това от победителите над 18 г. ще бъда формирана двойка, която се класира за турнир, съпътстващ гореописания: Formless Multiverse Battle 2vs2, а състезанията ще се състоят през юни в Словения.

БАСКЕТБОЛ 3Х3 – ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО

25 отбора се регистрираха за Държавното първенство по баскетбол на 3х3. Шампионатът ще се проведе на 30.04.2022 г. с начален час 10:00 в Северен парк. Шампионът на България за 2022 г. ще получи право да представя България на квалификациите за Европейско първенство в Констанца (Румъния) 04-05.06.2022 г. Клубовете от Национална Баскетболна Лига / National Basketball League са получили покани за участие и шоуто ще бъде гарантирано.

ПАРКУР И СТРИЙТ ФИТНЕС – ДЪРЖАВНИ ПЪРВЕНСТВА

Легендарният олимпиец Йордан Йовчев и неговите "запалени" по стрийт фитнеса и паркура момчета също отдавна чакат този спортен фестивал за да събират овации със спиращи дъха изпълнения, скокове и салта. В събота, 30 април е денят за виртуозите в паркура със записване в 10.00 ч. и старт на състезанията в 11.00 ч., а награждаването на най-добрите ще е след 16.00 ч. в зависимост от броя на участниците. В неделя, 1 май на сцената излизат най-добрите в България в стрийт фитнеса. И при тях регистрацията е в 10:00, старт на състезанията в 11.00 ч. и връчването на наградите на призьорите след 16 ч. в зависимост от записалите се участници.

ОТКРИВАНЕТО на Ърбан зоната е в събота, 30 април в 13.00 ч. Покрай състезанията и супер изпълненията ще има много настроение, музика и усмивки.

Не пропускайте шоуто на виртуозите в брейка, стрийт фитнеса, градския паркур и баскетбола 3Х3 – на 30 април и 1 май в Северен парк.

Източник: Фондация "София -европейска столица на спорта", организатор