Новини

<< Към всички новини

По повод Световния ден на рециклирането, учениците от 102 ОУ"Панайот Волов" организираха разнообразни събития

23/03/2022
Card image cap

По повод Световния ден на рециклирането, учениците от 102 ОУ"Панайот Волов" организираха разнообразни събития и се включиха в инициативата на сдружение „BG Бъди активен“, като част от проект “Партньорство за красива и чиста България".

Основната цел на инициативата е класните ръководители да запознаят децата с процеса за събиране на разделно рециклируеми отпадъци.

Учениците от начален етап създадоха материали от отпадъчни продукти - свещници, картини, хранилка за птички, книгоразделители, поставки за чаши, вази, играчки и много други. С помощта на рециклирани материали бяха изработени дрехи, плакати и преобразени съдове за отпадъци.

Учениците от прогимназиален етап проведоха успешно акция за почистване на училищния двор и прилежащия около него район, където събираха разделно отпадъците. Част от класовете се включиха в дейности по разделно събиране на отпадъци в своите класни стаи.

Екипът на район „Надежда“ поздравява ръководството, учителите и децата от 102 ОУ „Панайот Волов“ за реализирането на съвместната инициатива! Заедно показахте, че можем да бъдем отговорни към опазването на околната среда!