Новини

<< Към всички новини

Продължава поетапното премахване на незаконни гаражни клетки върху общински терени, като последните действия са в жк „Надежда“ 2

24/02/2022

Продължава поетапното премахване на незаконни гаражни клетки върху общински терени, като последните действия са в жк „Надежда“ 2. Там ще бъдат премахнати общо 56 незаконни клетки. „Основната цел е да подобрим градската среда, като същевременно осигурим нови паркоместа за жителите на „Надежда“.“, каза инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“.

От началото на годината са премахнати над 80 незаконни гаражни клетки, на основание влезлите в сила заповеди. Към днешна дата има издадени над 100 броя заповеди за премахване на незаконни гаражни клетки в район „Надежда“, за които законовата процедура е завършила.

Процедурата се извършва в изпълнение на заповеди за премахване на незаконни строежи по реда на чл. 225 от Закон за устройство на територията , издадени от главния архитект на Столична община Здравко Здравков. Принудителното премахване е последната мярка от процедурата по отстраняването на незаконните гаражи. След премахване на незаконните обекти, територията се почиства от изпълнителя.

Премахването на незаконните гаражни клетки се осъществява със съвместните действия на район „Надежда”, Направление „Архитектура и градоустройство“ в Столична община, Столичен инспекторат, Столична дирекция на вътрешните работи – Второ районно управление, и „Център за градска мобилност“ ЕАД, поделение „Паркиране и гаражи”.