Заместник-кметът на София Ирина Савина: Започваме строително-ремонтни дейности в 26 училища и детски градини по ОПРР „Региони в растеж“

<< Към всички новини

Кампанията „Надежда за шампиони“, в която участва олимпийския шампион по бокс Стойка Кръстева, гостува на децата от 171 ДГ "Свобода"

15/02/2022

Кампанията „Надежда за шампиони“, в която участва олимпийския шампион по бокс Стойка Кръстева, гостува на децата от 171 ДГ "Свобода". В рамките на инициативата, "златното" момиче на българския бокс и нейни колеги от БК "Локомотив" правят демонстрации по бокс пред ученици от 5 до 7 клас във всички училища ,както и на деца от детски градини в район „Надежда“.

Основната цел на кампанията е шампионите от боксов клуб „Локомотив“ София да популяризират спорта като алтернатива на нездравословния начин на живот, непълноценното хранене, обездвижване и прекалено използване на устройства в ранна детска възраст. "Днешните деца живеят в по-различен и динамичен свят. Важно е да им помогнем да изградят истински социални умения и да ги стимулираме към активен начин на живот. Спортът е чудесен избор в тази мисия.", каза Евелина Станчева, директор на 171 ДГ "Свобода" пред гостите.

От своя страна, Стойка Кръстева ги запозна с възможностите за спорт на стадион "Локомотив", където вече тренират над 1500 деца в различни видове спорт. Златният медал от Токио е привлякъл много момчета и момичета към бокса, не крие радостта си Стойка. "Съвместните усилия дават резултат. Боксовият ни клуб спечели Купата на България и първи кръг на първенството за юноши. Вие сте новите надежди на България.", емоционално каза шампионката на децата.

Кампанията е част от календара на Местната комисия за борба за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в район "Надежда".