Новини

<< Към всички новини

Олимпийската шампионка по бокс в категория до 51 кг Стойка Кръстева получи приза за Спортист номер 1 на ОСК Локомотив (Сф) за 2021 година

22/12/2021
Card image cap

Олимпийската шампионка по бокс в категория до 51 кг Стойка Кръстева получи приза за Спортист номер 1 на ОСК Локомотив (Сф) за 2021 година.

"За мен тази награда е голяма чест и удоволствие. Тя не е плод само на моя труд, а и на труда на целия екип зад мен. Много съм благодарна за подкрепата, която получих от клуба", заяви Стойка Кръстева.

В топ 10 за 2021 година на ОСК Локомотив влязоха още Снежана Граматикова - джудо, Христина Зашева - волейбол, Даниел Кирилов - бокс, Ивайло Димитров - джудо, Георги Стоев - бокс, Габриела Гигова - самбо, Радина Томова - художествена гимнастика, Вероника Железова - тенис и Константин Костов - бокс.

Личният треньор на Стойка Кръстева Борислав Георгиев бе награден за номер 1 сред колегите си в клуба за 2021 година, а състезателите по баскетбол за кадети и кадетки бяха отличени като най-добрите отбори.

Индивидуални награди получиха Данаил Тодоров за спортно дълголетие, а Златина Миланова и Красимир Иванов за спортни успехи в новия спорт кетълбел.

"Изпращаме една много успешна година за всички спортове в Локомотив. Тези успехи, които постигнахме през 2021г. са плод на дългогодишна работа. Децата се увеличиха многократно, възстановихме училището и общежитието. Всичко е благодарение на екипната работа - ние сме като едно голямо семейство. Важно е да се подчертае и ролята на програмите към Министерството на младежта и спорта, както и на Столична община, които подпомогнаха нашите клубове ", заяви председателят на ОСК Локомотив Даме Стойков.

При въпрос на журналисти за изграждането на осветлението на стадион "Локомотив", Даме Стойков и кметът на район "Надежда" Димитър Димов обясниха, че клубът и Столична община са направили това, което зависи от тях. "Надяваме се на подкрепа за "Локомотив" София от новия спортен министър Радостин Василев. По последни данни за изграждането на осветлението са необходими около 640 хиляди лева държавна помощ.", каза Даме Стойков.