Заместник-кметът на София Ирина Савина: Започваме строително-ремонтни дейности в 26 училища и детски градини по ОПРР „Региони в растеж“

<< Към всички новини

Талантът и изкуството се срещнаха в календара с детски рисунки "Надежда за 2022 година"

21/12/2021
Card image cap

Талантът и изкуството се срещнаха в календара с детски рисунки "Надежда за 2022 година".

Специалното издание на многолистния календар е резултат от художествен конкурс сред дванадесетте образователни институции в район "Надежда" - 9 общински училища, ЧУ "Веда", Център за изкуство, култура и образование -София и Център за специална образователна подкрепа "Едуард Сеген". Те изпратиха по 3 рисунки на деца, предвидени за определен месец от годината, а жури избра 12-тте рисунки, които участват в календара.

"Вярвам, че по този начин насърчаваме интересите на учениците към изкуството, популяризираме дейността на институциите, подкрепящи детското личностно развитие на територията на район „Надежда“", каза Анита Игнатова, началник-отдел "Образование, култура, спорт и социални дейности" в район "Надежда" по време на награждаването. "Поздравявам децата и техните преподаватели за прекрасните рисунки, които ни изпратиха.", добави тя.

Всички участници в конкурса получиха предметни награди от нашия екип.

Специална благодарност към домакините на церемонията по награждаването - Детски център по изкуства към Общински културен институт-Надежда.