Новини

<< Към всички новини

Новият председател на Столичен общински съвет Георги Георгиев проведе информационна среща с жители на район "Надежда"

13/10/2021
Card image cap

Новият председател на Столичен общински съвет Георги Георгиев проведе информационна среща с жители на район "Надежда".

В нея участваха още Татяна Георгиева, общински съветник и Председател на Комисията за децата, младежта и спорта в СОС, Анна Александрова, народен представител в 43,44,45 и 46 Народно събрание, както и Екатерина Йорданова, общински съветник и Председател на Комисията по международно сътрудничество и туризъм, европейски програми и проекти в СОС.

"След избирането ми за председател на СОС заявих, че ще имам активен диалог с гражданите. Благодаря на жителите на "Надежда" за интереса и конструктивния диалог!", каза Георги Георгиев по време на срещата.

Татяна Георгиева подчерта, че с колегите и срещат разбиране и внимание към всеки район от новия председател на СОС. "Работим динамично, с една обща цел - да променяме града в положителна посока!", каза тя. Татяна Георгиева подчерта, че се надява в Бюджет 2022 на Столична община да попадне проекта за изграждане на скейт парк в Северен парк, който ще осигури безопасни условия на младежите за практикуване на любимото занимание.

Председателят на СОС Георги Георгиев запозна присъстващите с двата най-големи предстоящи инфраструктурни обекта за "Надежда" - реконструкцията на бул. "Рожен" и разширението на бул. "Ломско шосе" от едноименната станция до жп линията.

Предстои да бъде обявена обществена поръчка за ключовия булевард "Рожен", в участъка от жп линията до Северна скоростна тангента, след като приключиха процедурите по отчуждаване. Финансирането е осигурено в рамките на инвестиционния заем, който Столична община получи от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Целта е да се облекчи трафика и да се създадат градски рингове.

Вторият приоритетен обект е разширението на булевард „Ломско шосе“, в участъка от едноименната метростанция до жп линията. Предвижда се дейностите да започнат през пролетта на 2022 г. В момента тече процедурата за избор на изпълнител, а проектът е на стойност 9 млн. лв, информира още Георги Георгиев.

„За мен, като районен кмет, е важно, че гражданите поставиха наистина приоритетни теми на вниманието на общинските съветници. Сред тях са изграждането на паркинг на ул. "Царевец" в жк Надежда 3, за който има проведена процедура, въвеждане на мерки за енергийна ефективност в 63 ОУ "Христо Ботев", 153 Спортно училище "Неофит Рилски", 137 ДГ "Калина Малина", разширението на Център за изкуство, култура и образование в жк Надежда 2. Подобряване състоянието на дворните пространства в училищата в кв. "Илиянци" и кв. "Требич", както и преместване на митницата от кв. "Илиянци" също бяха обект на дискусия. Поех ангажимент да разгледам някои от предложенията на участниците за изграждане на паркинги по т.нар. "кални точки", това каза инж. Димитър Димов, кмет на район “Надежда“.

„Обсъждахме теми, по които работим активно в последните години! Вярвам, че това е само първа среща от подобен тип и с общи усилия ще реализираме голяма част от планираните проекти!“, допълни той.