ОРГАНИЗИРАНЕ НА УЧЕНИЧЕСКО СТОЛОВО ХРАНЕНЕ В СГРАДАТА НА 54 СУ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“

<< Към всички новини

Столична община поставя началото на една прекрасна кампания - “Чиста София - и децата знаят как”

17/09/2021
Card image cap

На днешния специален ден, Столична община поставя началото на една прекрасна кампания - “Чиста София - и децата знаят как”.

Първите участници бяха седмокласниците от 63 ОУ "Христо Ботев" в район "Надежда".

" Кампанията ще информира малчуганите как и колко е важно да пазим околната среда. Ще ги мотивира да бъдат активни участници в тяхното опазване и облагородяване. Ще развиваме гражданската им активност и самосъзнание в обич и внимание към екологията.", каза днес заместник-кметът нс Столична обшина Десислава Билева - Desislava Bileva .

Децата научиха интересни факти за пътя на отпадъка от техния дом до преработването му в ОП „Столично предприятие за третиране на отпадъци“.

Те бяха впечатлени както от модерните технологии и машини, така и от интересните процеси, които стоят зад понятието “преработка на отпадъците”. В празничното преживяване се включи моркова Мори, любимец на всички деца. Той разказа колко важно е здравословното хранене и даде полезни съвети как да намалим хранителните отпадъци у дома.

"Знам, че децата са най-големият стимул да бъдем отговорни, както и най-важната аудитория, която да усети значението на личния пример и отговорност! Благодаря, момчета и момичета! Вие ни показахте, че сме на прав път и ни давате увереност да продължаваме с нови сили и енергия! “Чиста София - и децата знаят как” продължава!", каза още заместник-кметът на Столична община Десислава Билева.