Новини

<< Към всички новини

Столична община връчва Наградите за ярки постижения в областта на културата и организира концерт на открито в Деня на София

16/09/2021
Card image cap

На 17 септември Столична община по традиция ще връчи Наградите за ярки постижения в областта на културата. С тях се отличават родни творци с принос към София, в областите: Литература; Театър; Музика; Визуално-пластични изкуства; Художествена фотография; Кино; Архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда; Критика и журналистика в областта на културата; Танцово изкуство; Фолклорни сценични изкуства и Съвременни перформативни и мултижанрови изкуства. Отново ще бъде връчена и Специалната награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура.

За първи път Столична община ще проведе голям концерт на открито, посветен на празника на града. Музикалното събитие „Честит празник, София!“ започва в 18.00 часа в Южен парк-2 – на сцената на Sofia Summer Fest (зад Музея „Земята и хората“). Концертът е подарък за публиката и е с ВХОД СВОБОДЕН до запълване на разрешения капацитет на седящите места. Ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки! Събитието във фейсбук е на: https://www.facebook.com/events/540932777204146/?ref=newsfeed.
На сцената ще излязат Мария Илиева, Милица Гладнишка, Стефан Вълдобрев, Орлин Павлов, Калин Вельов и група „Тумбаито“, „Брас Вилидж” и „Оги 23“. Водещ ще бъде Митко Павлов.

Церемонията по връчване на наградите и концертът ще бъдат излъчвани на живо във Facebook: на страниците Столица Култура и ArtSofia, както и на страницата на Столичен общински съвет.

Празничните инициативи се реализират с медийното партньорство на БНТ, БНР, БТА, България он Еър, БГ Радио, Радио Джаз ФМ, Радио 1 София, Сити Радио София, Етюдите на София.

Информация за тези и други събития за Деня на София ще намерите в сайта за култура на Столична община http://www.artsofia.bg и на фейсбук страниците Столица Култура и ArtSofia.