Новини

<< Към всички новини

Олимпийският шампион Стойка Кръстева присъства на срещите с директори на детски градини и училища в район "Надежда" във връзка с началото на учебната година.

13/09/2021
Card image cap

Златната медалистка от Токио 2021 и нейният личен треньор Борислав Георгиев са преподаватели в 153 Спортно училище "Неофит Рилски" и треньори в боксов клуб "Локомотив" София.

Обсъдихме готовността на учебните заведения за новата учебна година. Директорите потвърдиха, че е направена организация за спазване на въведените противоепидемични мерки. Поетапно, Столичен инспекторат мие и дезинфекцира дворовете на училищата в район "Надежда" (при техническа възможност за навлизане в двора). До 15 септември, маркировката на пешеходните пътеки, в близост до училища и градини се обновява от Столична община.

Директорите поздравиха олимпийският шампион Стойка Кръстева за историческия успех, като подчертаха, че тя е пример за младото поколение. "Като учител и треньор имам едно основно послание към децата - спортувайте! Влезте в залите, бъдете активни и успехите сами ще дойдат. Ще бъда истински щастлива, ако новото поколение спортисти надмине моите постижения.", каза Стойка, която преди дни обяви края на състезателната си кариера.

По време на срещите се обединихме около идеята, че ще започнем съвместна информационна кампания. Тя ще акцентира на спорта като алтернатива на вредните навици при подрастващите.