Новини

<< Към всички новини

Златната медалистка от Олимпийските игри в Токио Стойка Кръстева откри учебната 2021/2022 година в 153-то Спортно училище „Неофит Рилски”

02/09/2021
Card image cap

Златната медалистка от Олимпийските игри в Токио Стойка Кръстева откри учебната 2021/2022 година в 153-то Спортно училище „Неофит Рилски”. По традиция церемонията започна с издигането на знамето на България и химна на страната. Шампионката вдигна церемониално знамето, заедно със своя личен треньор Борислав Георгиев.

На събитието присъстваха президентът на Българска федерация по бокс Красимир Инински, замeстник-министърът на младежта и спорта Росен Барчовски, заместник - кметът на район „Надежда” Мая Благоева, Анита Игнатова, началник на отдел “Образование, култура, спорт и социални дейности", директорът на училището Марияна Цветкова и представители на ОСК „Локомотив”.

Специални гости на събитието бяха организаторът на “Успели българи дават личен пример” Диана Миланова и едно от лицата на кампанията - Теодора Еротеева, която изпрати своето послание към учениците с изпълнение на фолклорна песен.

След тържествените поздравления за здраве и успехи ученици, учители, треньори и родители бяха приветствани от официалните гости.

Директорът на училището Марияна Цветкова поздрави учениците и им пожела успех през новата учебна година. “В своята история спортното училище преминава през различни периоди от развитието си, но въпреки това продължава да подготвя победители. Имаме медалисти от олимпийски игри, от световни, европейски и балкански първенства”, каза Марияна Цветкова. Тя допълни, че истински повод за гордост са 80 деца от спортното училище, който тренират под наставленията на звездния тандем Стойка Кръстева и Борислав Георгиев. Благодаря на всички останали колеги за усилията, които полагат за всички учениици, допълни г-жа Цветкова.

Кметът на район “Надежда”, инж. Димитър Димов изпрати поздравителен адрес по случай официалното откриване на учебната година. С него той поздрави възпитаниците на спортното училище, като им пожела още много големи спортни успехи, които да им донесат удовлетворение и радост. Специални поздравления отправи и към Стойка Кръстева за извоюваната титла в Токио. Той сподели, че се гордее с вдъхновяващия пример, който дава на много бъдещи спортни звезди в 153 Спортно училище “Неофит Рилски”.

"Благодаря на кмета на град София Йорданка Фандъкова, която веднага откликна на предложението ми и на празничната сесия на Столичен общински съвет на 17 септември, Стойка Кръстева и Борислав Георгиев ще бъдат обявени за почетни граждани на града.", се казва в Адреса до 153 Спортно училище "Неофит Рилски"

Откриването завърши с атрактивно изпълнение на малките грации от клуба по художествена гимнастика към Спортен клуб „Локомотив“ София.