Новини

<< Към всички новини

Рекордните 16 броя проекти, подадени от етажни собствености в район "Надежда", са одобрени по програма "Зелена София" 2021

19/08/2021
Card image cap

Рекордните 16 броя  проекти, подадени  от етажни собствености в район "Надежда", са одобрени по програма "Зелена София" 2021.

Спечелите  междублокови пространства в район „Надежда“ ще бъдат озеленени и облагородени в рамките на текущата програма на Столична община.

Столична община ще предостави на одобрените проекти  посадъчен материал – фиданки, храсти и цветя; паркова мебел – пейки, беседки, кашпи, кошчета за отпадъци; инструменти за поддържане на засадената растителност и материали за ремонт - тротоарни плочки, бордюри и други. Бенефициентите по програмата  трябва да вложат и доброволен труд,  за да подобрявт визията на зелените пространства около блоковете и да ги превърнат в зони за отдих и социално общуване.

Общо 181 са одобрените проекти за райони на територията на Столична община, които предстои да станат до края на 2021 г., още по-зелени и още по-красиви. Съгласно регламента на програма "Зелена София", право на участие имат етажни собствености, неправителствени организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел и читалища, регистрирани по Закона за читалищата.

Благодарим на участниците от район "Надежда", които ще допринесат за създаването на красиви зелени пространства в града и една още по-зелена София!

 Списък на одобрените проекти по програма Зелена София-2021