Новини

<< Към всички новини

От 13 август започва да работи новият открит паркинг на Центъра за градска мобилност в ж.к. „Надежда“ на ул. „Георги Войтех“

10/08/2021
Card image cap

От  13 август започва да работи новият открит паркинг на Центъра за градска мобилност в ж.к. „Надежда“  на ул. „Георги Войтех“ . Той е с площ от около 4 декара и има 147 места. Инвестицията за изграждане е 965000лв. Паркингът е предназначен основно за живущите в района. ЦГМ осигурява възможност както за почасово паркиране, така и за месечен или едногодишен абонамент. Място за паркинг с охрана се предлага не само за автомобили, но и за собствениците на мотори и велосипеди.

Цената на почасовото паркиране за автомобил е 2 лева, за мотор е 1 лев, а за велосипед 50 стотинки. Месечният абонамент е съответно 80 лева, 30 лева и 10 лева за велосипед. Има възможност и за предплатено паркиране в рамките на 12 часа и таксата е 6, 3 и 1 лев. Може да се сключи годишен абонамент, който е с 10 на сто отстъпка или за 6 месеца като отстъпката е 5 %.

Плащането се извършва на място на паркинга. Работното време е 24 часа в денонощието.

Живущите в района могат да ползват  и подземният паркинг до метростанция „Бели Дунав“, който разполага с  349 паркоместа. Те могат да се ползват както почасово като цената е 1 лев на час, така и с месечен абонамент от 120 лева. Паркингът работи с работното време на метрото – от 5.00 ч. до 24.00 ч. Той предлага и услугата „Паркирай и пътувай“.

Центърът за градска мобилност работи усилено за устойчиви политики за осигуряване на ред и сигурност при паркирането в града и стимулиране на използването на обществения транспорт, както и на алтернативните модели на придвижване.