Новини

<< Към всички новини

Спортен клуб по джудо “Локомотив София” проведе открита демонстрация по джудо в Северен парк

29/06/2021
Card image cap

Инициативата се осъществява в рамките на проект „НЕ ТЪРСИ ОПРАВДАНИЕ-СПОРТУВАЙ С ЖЕЛАНИЕ!!!“ и цели насърчаване на младите хора да спортуват, да се хранят здравословно и да изграждат пълноценни отношения с връстниците си на база отговорно и осъзнато поведение.

Предвидените разнообразни дейности в рамките на проекта са насочени към повишаване на информираността на младежите за последствията от нездравословния начин на живот и ползите от физическата активност. Дейностите, свързани с физическата активност са и  възможност за развитие на социални умения и придобиване на увереност.

В демонстрациите на открита взеха участие над 20 деца от спортния клуб. Те демонстрираха различни компоненти от джудото, които спомагат за изграждане на здраво тяло и стабилна психика.  

Главната цел на проекта е създаване на условия за изграждане на социално отговорно поведение сред младите хора, чрез широка информационна кампания за насърчаване на здравословни навици и позиционирането на физическата активност и спорта като достъпно, полезно и забавно занимание. 

Проектът се изпълнява с подкрепата на Министерството на младежта и спорта по Национални програми за изпълнение на младежката дейност.