Новини

<< Към всички новини

Невероятен празник под наслов „София – град на миналото, настоящето и бъдещето!“ представиха децата от 90 ДГ "Веса Паспалеева"

23/06/2021
Card image cap

Невероятен празник под наслов „София – град на миналото, настоящето и бъдещето!“ представиха децата от 90 ДГ "Веса Паспалеева".

Емоциите им споделиха кметът на град София Йорданка Фандъкова, заместник-кметът по направление „Зелена система, екология и земеползване“ Десислава Билева и кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов.

"Идеята за провеждане на празника е желанието да възпитаваме децата да бъдат отговорни граждани, да се грижат, пазят и обичат своя град. ", каза директорът на 90 ДГ Катя Йорданова.

Артистичния поздрав по авторски сценарий на тема "София", поднесеха децата от подготвителни групи „Любопитко“, „Детелина“ и „Щурче“ .

След това гостите разгледаха 10 тематични ателиета, разположени в двора на детската градина, пресъздаващи различни моменти от историята и развитието на града.

Сред тях беше ателие „Стара София“, където децата от група “Бонбон“ пресъздадоха автентична обстановка от миналото, като специално място беше отредено на изложба с фотоси: „София преди, София сега, роден град за родители и за деца, снимани на същите места“. На втората спирка „Нашият град любим“ децата от група „Слънчице“ подреждаха името на София с красиви бели камъчета. Трета спирка – „Щастливите деца на София“ беше украсена с красивите рисунки на децата от група „Дъга“, изпълнени върху прозрачно фолио пред гостите. Децата от група „Делфин“ рисуваха „Символи на детството“ върху камъчета. В ателие „Гербът на София“ най- малките деца от група „Многознайко“ подреждаха пъзел с герба на нашия град. До тях, в ателие „Роботика“, децата от група „Детелина“ демонстрираха знания и умения за управление на детски роботи-клементони. В ателиетата „Малки откриватели“ и „Изследователи на космоса“ експериментаторите от група „Пчелица“ показаха, че са готови да се включат в създаването на града на бъдещето.

Биоградинката - едно от най-красивите кътчета в двора на детската градина впечатли гостите. За нея се грижат децата от група „Любопитко“ под ръководството на г-жа Николина Ганова, а често и творят красота на полянката до нея чрез изкуството „Ленд арт“- красота за природата от природни материали.