Новини

<< Към всички новини

Проект „Приятели на колела“ забавлява деца от 90 ДГ „Веса Паспалеева“ в Северен парк

01/07/2019
Card image cap

Децата от групи  „Слънчице“, „Многознайко“, „Делфин“ и „Щурче“ в  90 ДГ „Веса Паспалеева“ участваха в  проект „Приятели на колела“ ,  финансиран от „Съвета  по безопасност на движението на децата“.

Състезанието се проведе  сред зеленината и прохладата на Северен парк, като стартът беше даден с велосипедна обиколка на предварително маркиран  маршрут със  знаци за безопасност на движението (БДП) . Във втория  кръг, малчуганите се състезаваха  с  тротинетки под звуците на  забавната детска песен „Бански на лалета“.  В третата част,  децата показаха завидна физическа форма и се надбягваха по алеите на парка.

„Обучението и формирането на навици за безопасно участие в движението са сред нашите основни приоритети. Съвременната пътна среда е враждебна за детето и ние полагаме усилия да я променим  чрез съвременни обучителни методики  по пътна безопасност и  представяне на добри практики в сектора“, каза Катя Йорданова, директор на 90 ДГ „Веса Паспалеева“.

Проект «Приятели на колела» е насочен към създаване на оптимални условия за безопасно придвижване на децата и родителите в района на детската градина, повишаване нивото ва професионалната компетентност на учителите по БДП, както и подобряване на материалната база за провеждане на съвременно обучение на децата по БДП.