Новини

<< Към всички новини

Светлинно-лазерно шоу озари Северен парк за празника на район „Надежда“

19/06/2019
Card image cap

Светлинно-лазерно шоу озари Северен парк за празника на район „Надежда“

Стотици хора се забавляваха на празника на район "Надежда" в Северен парк, който традиционно честваме в Деня на "Свети Дух" .

Празничната програма започна с награждаване на ученици, класирали се на призови места в Ученически спорни игри 2018/2019 г.. Председателят на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта в Столичен общински съвет Татяна Георгиева връчи купите на представителите  на 7 общински училища район "Надежда" с отлични резултати в 6 вида спорт.

На сцената  се качиха учители по физическо възпитание и ученици от 54 СУ "Св. Иван Рилски", които получиха купи в спортовете волейбол, футбол и тенис на маса. Адмирации и купи получи 101 Средно училище „Бачо Киро“ , в спортовете волейбол, футбол и шахмат, както и 15 Средно училище „Адам Мицкевич“ с купи в спортовете баскетбол, волейбол и футбол. За 16 Основно училище „Райко Жинзифов“ бяха отличията в спортовете бадминтон, шахмат и баскетбол. Купи вдигнаха и децата от 141 Основно училище „Народни будители“, за успехите си в бадминтона. На сцената се                    качиха още представители на
63 Основно училище „Христо Ботев“, за да получат купи в спортовете баскетбол, волейбол, тенис на маса, както и 102 Основно училище „Панайот Волов“, които наредиха в колекцията си купи от баскетбол, футбол, тенис на маса, бадминтон, шахмат.

"Само с вашата гражданска енергия и градивни предложения, можем да работим в единство. Радвам се, когато институции и граждани гледаме в една посока", каза г-жа Георгиева. Тя напомни на младите спортисти, че София е била европейска столица на спорта през 2018 г, а вече е носител на титлата Постоянна столица на спорта. „Над 1 млн. граждани се включиха в инициативите на Кампанията през последните 4 години.“, допълни тя.

Завладяващи фолклорни танци в изпълнение на малки и големи от школа за народни танци "Веселите шопи" към читалище "Свобода", с ръководител Ивайло Николов разтърсиха сцената в Северен парк. Младите таланти от ВТФ "Врабчетата", чаровният Емилиян Бърдарски от 54 СУ "Св. Иван Рилски", страхотните момичета от Общински културен институт "Люлин" с вокално и танцово изпълнение, клуб по спортни танци "Гардения", Дени от "Extremum" зарадваха стотиците гости на празника на район “Ндаежда“.

Водещ и истински носител на добро настроение с компилация от вечни български песни беше Драгомир Драганов.

Вечерта завърши със светлинно-лазерно шоу, като специален поздрав за празника на район „Надежда“.

Снимки от събитието може да видите ТУК.