Новини

<< Към всички новини

Започват експертни огледи на засегнатите от наводненията къщи в кв. „Требич“

14/01/2021
Card image cap

На 15.01. 2021 г. започват  огледи на засегнатите от наводненията къщи в кв. „Требич“ от  експертна комисия на район „Надежда“.

 Предвид необходимостта от достъп до имота, молим собствениците на засегнатите къщи предварително да заявят оглед към наш служител Александър Димитров, телефон: 0882 030 818 или на e-mail: info@so-nadejda.com.

Информираме ви, че Агенцията за социално подпомагане започна прием на заявления за отпускане на еднократна помощ от 375 лева на пострадалите от проливните дъждове и последвалите наводнения в някои области от страната.

Представител на Дирекция „Социално подпомагане“ ще участва в огледите и ще предоставя заявленията на място. За улеснение, може да изтеглите заявлението за еднократна помощ от АСП от следния линк: ТУК

В условията на Агенция за социално подпомагане е посочено, че право на помощ ще имат собствениците на законно построени и единствени жилища или лицата, които имат учредено вещно право на ползване на тези жилища. Отпуснатите средства ще може да се изплащат по банков път или чрез "Български пощи".

Отново благодарим на екипите на Аварийната дирекция на Столична община, Пожарна служба и фирмите, които се отзоваха в критичната ситуация . От изключителна помощ е участието на гражданите на кв. „Требич“, които също правеха обходи и предаваха актуална информация към институциите.

 Сигнали може да подавате на Оперативен дежурен: 02 837 74 63 и на е-mail: info@so-nadejda.com