Новини

<< Към всички новини

Председателят на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта в Столичен общински съвет Татяна Георгиева награди с подаръчни ваучери за спортни стоки петима състезатели на Боксов клуб "Локомотив" София и националния отбор

18/12/2020
Card image cap

Председателят на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта в Столичен общински съвет Татяна Георгиева награди с подаръчни ваучери за спортни стоки петима състезатели на Боксов клуб "Локомотив" София и националния отбор.

Младежките ни национали постигнаха невероятен успех на Европейското първенство по бокс за юноши и девойки, което се проведе в гр. София.

Сред отличените спортисти от Фондация "Никола Георгиев" е единственият българин европейски шампион при юношите Кристиян Цветанов (кат. 46 кг), както и сребърните медалисти Серги Владойану (70 кг), Румяна Александрова (50 кг) и Тони Илиев (60 кг), носителят на бронза Стелиан Страхилов (75 кг). Отборно, България спечели общо 13 медала, сред които 1 златен, 4 сребърни и 8 бронзови отличия.

За пореден път, подкрепата за шампионите се реализира от името на Фондация "Никола Георгиев", която стимулира развитието на активните и успешни младежи в различни обществени сектори .

„Фондация "Никола Георгиев" изпълнява своята мисия – да създава мост между поколенията като подава ръка на талантливите, борбените и успешните младежи! Щастлива съм, че днес срещу мен виждам толкова много отличени боксьори от семейството на ОСК „Локомотив". Вие сте бъдещето на българския бокс и във ваше лице виждам надежда за цялата ни спортна общественост.“, каза г-жа Георгиева на младите представители на националния тим и червено-черния клуб. „Усилията на вашите треньори Борислав Георгиев и Роман Цветков, са възнаградени – те показаха, че БК „Локомотив“ София е истинска ковачница за шампиони.“, поздрави тя. „Несъмнено, под ръководството на г-н Даме Стойков, ОСК „Локомотив“ изцяло промени своя облик. Инвестицията в младите и талантливи спортисти, винаги се възвръща в медали.“, допълни г-жа Георгиева.

В своето обръщение към юношеските национали по бокс, кметът на район "Надежда" инж. Димитър Димов ги поздрави за изключителния успех. "Всеки медал е ценен, всяка победа носи огромна радост на българската публика, всяка нова среща с тях ме изпълва с гордост. Всички, които познавахме и имахме шанса да работим с Никола Георгиев, знаем, че той искрено вярваше в младите хора. Аз също вярвам във вас и ще продължим да ви подкрепяме!", каза той на младите надежди на българския бокс.