Новини

<< Към всички новини

Децата от 38 ДГ „Дора Габе“ ще участват в проект „Бързи, смели, сръчни“

24/11/2020
Card image cap

38 ДГ „Дора Габе“ изпълни проект „Бързи, смели, сръчни“, в който участваха общо 169 деца от различни възрастови групи в детската градина. Те се включиха в дейности по организиране и провеждане на разнообразни форми на физическата култура със състезателен и развлекателен характер. Планираните инициативи се проведоха на открито, в съответствие с всички въведени актуални противоепидемични мерки.

Основната цел на проекта е да акцентира на ползите от здравословния начин на живот, като създаде у подрастващите подобни навици. Децата придобиха знания и умения по видовете спорт, практикувани в предучилищна възраст.

В реализирането на проекта взеха участие децата от II-ра, III-ра IV-та група в детската градина.

Екипът на градината вярва, че всички деца имат нужда от основни знания и умения свързани с физическото възпитание, спорта и здравето.

Дейностите по проекта предвиждаха:изграждане на писта за лека атлетика, игри и упражнения на опорно-двигателна активност, щафетни игри, провеждане на състезания между еднакви възрастови групи в района на детската градина, Награждаване - Купи, медали, грамоти.

Проектът “Бързи, смели, сръчни“ е финансиран по Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община.