Комплектоване на преписка за изкупуване на право на собственост от физически и юридически лица на земя с учредено право на строеж

<< Към всички новини

Район Надежда“ стартира проект „Децата славят Иван Вазов"

01/11/2020
Card image cap

Район Надежда“ стартира проект „Децата славят Иван Вазов“, в който над 1130 ученика ще демонстрират познания в областта на българския език и литературата. Дейностите и инициативите се провеждат по повод 1 ноември - "Ден на народните будители" и се реализират през целия м. октомври. Те са посветени на честването на 170 години от рождението на „Патриарха на българската литература“ Иван Вазов.

Учениците са от 45 паралелки от II-ри и V-ти клас на общинските училища, като в извънкласни дейности ще демонстрират и затвърдят получените знания, свързани с творчеството на Иван Вазов. Инициативата подкрепя работата на училищните екипи за повече родолюбие в училище, утвърждаване на национална идентичност чрез патриотични нагласи и чувства и патриотично самосъзнание.


Проектът се провежда в два етапа – училищен и районен кръг. В първия кръг, 22 паралелки шестокласници от 8 училища се включиха в литературно състезание „Земля, пълна с добрини“. Децата от втората възрастова група - II клас също показаха своите знания от българската история, култура, както и приноса на предците ни.
Във втория етап на състезанието, учениците трябва да изготвят видео клип, в който ще демонстрират знания, свързани с творчеството на Иван Вазов. По регламент, материалите трябва да бъдат изпратени в районната администрация в срок до 29.10.2020 г.

В периода от 03 ноември до 06 ноември 2020 г, видеоклиповете на участниците стават публични във фейсбук страницата на район „Надежда“.

 

На 09 ноември 2020 г ще бъдат обявени победителите( I,II, III място), класирани от жури от район „Надежда“. Всички деца от отборите ще получат книга със стихове и разкази на Иван Вазов „Аз съм българче“ , комплекти за бадминтон и топки, а класиралите се отбори на първо, второ и трето място ще бъдат наградени с грамоти и купи.

Награждаването на победителите на I-во, II – ро и III – то място за двете възрастови групи ще се проведе от 10 до 13 ноември 2020 г.

Проект „Децата славят Иван Вазов“ реализира дейности в съответствие с общинската програма в изпълнение на Стратегията за развитие на физическото възпитание и спорта на Столичната община. Насочен е към програмните приоритети за районните администрации.