Новини

<< Към всички новини

30 нови дървета бяха засадени в двора на 63 ОУ "Христо Ботев" в кв. "Требич", като част от кампанията "Моето зелено училище"

03/11/2020
Card image cap

30 нови дървета бяха засадени в двора на 63 ОУ "Христо Ботев" в кв. "Требич", като част от кампанията "Моето зелено училище".

Засаждането на дървета е един от начините да се подобри качеството на въздуха, да направим средата на учениците по-зелена и спокойна, да ги вдъхновим да споделят грижите за зелената система на града ни, това каза инж. Димитър Димов, Кмет на район „Надежда“ по повод на кампанията.


Благодаря на екипа на директор Карамфилка Новачкова и десетките ученици, които показаха завиден ентусиазъм при засаждането. Своя принос даде и ланд. Арх. Димитър Данчев, директор на дирекция "Зелена система", който разказа интересни факти за новите видове липа и кедър, допълни той.


Общо 26 столични училища са включени в кампанията "Моето зелено училище", а в тях ще бъдат засадени около 1000 броя нови дървета и храсти.

 

От 2017 г досега, са посадени над 2 700 дървета и около 13 000 храсти в над 510 училища и градини в София.

 

 Залесяването в дворовете на училищата е ключов момент и от мерките, които общината предприема за адаптация към климатичните промени. През летните месеци училищните дворове се превръщат в термични екрани, които затоплят допълнително градския въздух и влияят неблагоприятно върху микроклиматичната обстановка. Ето защо през следващите години приоритетно ще се работи върху залесяването на училищните дворове.