Новини

<< Към всички новини

Център за градска мобилност (ЦГМ) започна изграждане на нов наземен паркинг с общо 151 места на територията на ж.к.

13/10/2020
Card image cap

Център за градска мобилност (ЦГМ) започна изграждане на нов наземен паркинг с общо 151 места на територията на ж.к. "Надежда" 1 .

Паркингът се намира на ъгъла на улиците "Георги Войтех" и "Кирил Дрангов" и ще бъде изграден за 150 дни. Наземното съоръжение е разделено на две части върху терен с обща площ от 4 декара. Първата част е с 65 паркоместа за платено паркиране, а втората е с 86 места за наказателен паркинг за репатрирани автомобили. Входът и изходът на паркингите ще е от ул. "Георги Войтех", която е част от второстепенната улична мрежа.

Предвидената инвестиция е в размер на 965 000 лв.

Фирмата изпълнител на обекта е "Калистратов груп".

Проектът за транспортен достъп и организация на паркирането е приет от „Постоянна комисия по траспорт, организация и безопасност на движението“ към Столична община и е съгласуван с дирекция „Управление и анализ на трафика“ към Столична община и отдел „Пътна полиция“ към СДВР.

В инвестиционната програма на Център за градска мобилност за 2020 г. е заложено изграждане на общо три нови паркинга – два буферни и един наземен. Те се намират в кв. „Надежда 1”, на бул. „Сливница“ и в района на Централна гара.