Комплектоване на преписка за изкупуване на право на собственост от физически и юридически лица на земя с учредено право на строеж

<< Към всички новини

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщава, че от днес, 13 октомври, стартира ремонтът на два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път /II-18/ с обща дължина 3,8 км.

13/10/2020

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщава, че от днес, 13 октомври, стартира ремонтът на два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път /II-18/ с обща дължина 3,8 км.


Ще бъде въведена временната организация на движението, а в сряда започват същинските строителни дейности.


‼️Първият участък е след пътния възел със Северната скоростна тангента /при км 6+265/ и е до кръстовището за с. Мировяне и кв. „Требич“ /при км 7+548/.


‼️Втората отсечка, която ще се ремонтира, е след кръстовището с второкласния път II-16 Нови Искър – Своге – Мездра /при км 8+400/ и завършва преди кръстовището с ул. „Хаджи Димитър“ в Нови Искър /при км 10+850/.

Строителните дейности включват цялостна подмяна на пътната настилка, ремонт на съоръженията, подобряване на отводняването, подмяна на пътните знаци и полагане на нова хоризонтална маркировка. Очаква се те да приключат преди началото на зимния сезон.

За изпълнение на ремонтните работи се спира движението в двата участъка на Софийски околовръстен път. Трафикът за Своге ще преминава по бул. ,,Рожен“ в София, през кв. „Требич“ и гр. Нови Искър. За тежкотоварните автомобили, движещи се по Софийския околовръстен път, е предвиден обходен маршрут през ул. ,,Чепинско шосе“ в София и Северната скоростна тангента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.


Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


Източник: www.api.bg