Комплектоване на преписка за изкупуване на право на собственост от физически и юридически лица на земя с учредено право на строеж

<< Към всички новини

Децата от район "Надежда": Движението е здраве и сила

09/10/2020

Децата от район „Надежда“: Движението е здраве  и сила

 

Десетки деца от район “Надежда“ се включиха в проект„Движението е здраве – спорта  е живот“ ,  финансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община . Домакините  от 115 ДГ „Осми март“, както и малчуганите от 137 ДГ „Калина Малина“, 171 ДГ „Свобода“ и 38 ДГ „Дора Габе“ спортуваха и се забавляваха в есенния ден.

Стартът беше даден с обиколка и надбягвания  по обозначен с маркировка маршрут. По време на надпреварата  децата демонстрираха основните двигателни и практически техники, усвоени чрез спорт и игри. Във втория  кръг, участниците се състезаваха, преминавайки пътни знаци и маркировка  под звуците на  забавни  детски песни. В третата част,  децата показаха завидна физическа форма и се състезаваха,  докато си предаваха топка подредени в две редици.  

„Проектът е насочен към деца от общинските детски заведения в район „Надежда“, а неговата цел е да насърчи двигателната активност сред най-малките.“, каза директорът на 115 ДГ „Осми март“ и бенефициент на проекта Велизара Стоименова.

Всички участници получиха тениски,  медали и грамоти, както и топки за футбол, за да продължат да спортуват активно.

Събитието завърши с атрактивен сценичен танц, в изпълнение на мажоретния състав на детското заведение.