Новини

<< Към всички новини

За първи път „Зелена библиотека“ в Северен парк на 22 август

19/08/2020
Card image cap

За първи път „Зелена библиотека“ в Северен парк на 22 август

 

Столична библиотека и нейните „ Зелени библиотеки” гостуват за първи път в Северен парк на 22 август (събота) , от 11.00 до 15.00 ч..

Посетителите ще могат да разгледат пътуващата документална изложба с фотоси от архива на Столична библиотека „Из парковете на София –минало и настояще“, представяща историята на парковете, които са "домакин" на шестото издание на кампанията на Столична библиотека.

За децата ще предложим уъркшоп с корейски игри , занимания с вече популярните - пчели –ботове и 3D писалки , както и изпълнения на композитора Боби Мирчев с неговите любими детски песни .Поетите Бойко Ламбовски и Теодора Тотева ще прочетат свои нови стихове .

За първи път с нас са авторите на издателството за българска литература „Лексикон”, които ще представят свои популярни книги . В Северен парк ще бъде детският писател Върбан Димитров с неговата поредица „Приключения на Жълтушко ”.

За малките участници на „Зелените библиотеки” има подаръци – детски книжки , а всички желаещи ще могат да получат безплатна читателска карта.

Инициативите се провеждат при строго спазване на всички противоепидемични мерки.

Споделете със Столична библиотека хубава книга, интересни срещи, приятно лятно настроение