Новини

<< Към всички новини

Преместихме над 50 риби от езерото в Северен парк в общински водоем в близост до с. Волуяк

15/05/2020
Card image cap

Днес, преместихме над 50 риби от езерото в Северен парк в общински водоем в близост до с. Волуяк, по съгласуван и безопасен за тях начин.

"Изказвам благодарност за експертното съдействие и съвети на рибарски клуб FISH MASTER и Фен клуб „Болонеза“, които реализираха изваждането, транспортирането и зарибяването във водоема в с. Волуяк. ", каза кметът на район "Надежда" инж. Димитър Димов.
Рибите са предимно от видовете шаран, каракуда и костур и вече ще пребивават при подходящи условия - в сладководни води на водоема до с. Волуяк.
Контролът над дейността по евакурирането, транспорта и повторното зарибяване в новия водоем извършиха представители на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) . Присъствието им гарантира пълната прозрачност и правилният ни подход при преместването на рибите.


"В последните няколко дни реализираме контролирано и поетапно източване на езерото, за да бъде планово почистено. Организацията и техническите срещи по темата се провеждат от началото на тази седмица, по моя инициатива. Припомням, че езерото в Северен парк е зарибено нерегламентирано и не е предвидено за отглеждане на рибни култури и любителски риболов.", допълни кметът на район "Надежда".
Разчитаме на гражданите да проявят самосъзнание и да преустановят зарибяването на езерото в Северен парк, за да продължим правилната подрръжка и подобряване на парковата среда.