Новини

<< Към всички новини

БФС ПОДАВА РЪКА НА ДЕЦАТА С МОДЕРЕН ФУТБОЛЕН МИКРОКОМПЛЕКС В „СВОБОДА“

30/01/2019
Card image cap

В тон с основната философия на визията си за бъдещето – работата с подрастващите и масовото популяризиране на футбола, Българският футболен съюз стартира изграждането на модерен микрокомплекс с три терена за минифутбол в столичния квартал „Свобода“, район „Надежда“.

Площадките ще бъдат произведени според всички международни изисквания за професионален терен (с изключение на размерите); настилката ще отговаря на стандартите на ФИФА и ще бъде изработена от оторизирани от световната централа производители, а комплексът ще разполага и със собствен паркинг, което гарантира безпроблемното паркиране за посетителите.

С мисъл за устойчива зелена система, Българският футболен съюз е поел ангажимента да засади по три нови дръвчета за всяко едно отсечено за нуждите на строежа. Охранителите и работниците по поддръжката пък ще се грижат за спазването на изискванията за опазване на обществения ред на територията на комплекса.

Най-важното предимство на идеята е възможността за безопасно практикуване на масов футбол – свободният обществен достъп ще даде шанс на децата в района да използват инфраструктурата на повече от преференциални цени; любителите на минифутбола пък също ще могат да играят на регулярен принцип.

Комплексът, изграден по програмата FIFA Forward, ще бъде експлоатиран от Българския футболен съюз с некомерсиална и комерсиална цел – като приходите ще бъдат използвани за поддръжка и евентуални бъдещи реновации на игрищата. След края на договора за експлоатация БФС ще предостави безвъзмездно комплекса на Столична община – район „Надежда“.

Това е третият подобен проект, който Българският футболен съюз реализира в последно време – тренировъчни комплекси за минифутбол ще бъдат изградени още в Казанлък и във Видин.