Новини

<< Към всички новини

Първи годишен концерт на фолклорен ансамбъл „Надежда“

07/06/2019
Card image cap

               Първи годишен  концерт на фолклорен ансамбъл „Надежда“

 Детски фолклорен ансамбъл „Надежда“ представи своя  първи годишен концерт в двора на    101 СУ “Бачо Киро“,  район „Надежда“.

Учениците от I до IV клас изпълниха  танците „Парад на плодовете“: „Грахче“, „Лешник“, „Круша“, „Бобчета шопчета“эи ,„Посеяла баба“.

Малчуганите от вокална група „Йовано, Йованке“ , водени от вокалния педагог Мая Стоянова, ни убедиха, че вярват в българските традиции и обичаи. Събитието продължи с представяне на танц „Кукери“ в изпълнение на момчетата от I  и II  клас, а момичетата от I до IV  клас изпълниха танц „Лазарки“.

 Нескрит ентусиазъм грееше  в очите на децата, докато представяха пред своите гости „Тракийски напеви“, благодарение на подготовката на  ръководителя на ансамбъла Ваня Пешкова.

 „Радвам се, че децата имат възможност да се потопят в националната култура и фолклорно наследство. Благодаря на ръководителите и педагозите, които положиха тези усилия, за да предадат своите умения на децата“, каза директорът на училището Весела Иванова.

„Екипът на район „Надежда“ поздравява децата и техните преподаватели за отличното представяне –  с  устрема на новото поколение и вашето вдъхновение ще успеем да съхраним и  популяризираме живото фолклорно богатство на България.“, каза по време на концерта Анита Игнатова, началник отдел „Образование, култура, спорт и социални дейности“ в район „Надежда“.