Новини

<< Към всички новини

Над 200 уязвими граждани на район "Надежда" ще получават топъл обяд в рамките на национална програма

05/05/2020
Card image cap

200 уязвими граждани на район „Надежда“ ще получават топъл обяд в рамките на национална програма

 

На 4 май 2020 г., район „Надежда“ стартира целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“.

Тя се финансира от Агенцията за социално подпомагане чрез националния бюджет и ще обхване 200 (двеста)  от най-уязвимите лица  в район „Надежда“ в условията на усложнена обстановка от COVID-19.

По график (в работни дни) до края проекта, ще бъде доставяна топла храна до домовете на потребителите.

Основен приоритет по време на изпълнението ще бъде спазване  на всички противоепидемични мерки - еднократни съдове, социална дистанция, лични предпазни средства на доставчика.

Целевите групи, които са обхванати в Програмата са:

-         Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина -  при подадени данни от РЗИ.

-        Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната.

-        Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“  се реализира в периода 4.05. 2020 г.– 19.06.2020 г.,