Новини

<< Към всички новини

170 уязвими жители в район „Надежда“ получиха храни от първа необходимост

09/04/2020

170 уязвими  жители в район „Надежда“ получиха храни от първа необходимост

Над 170 уязвими   жители на район „Надежда“ ще получат  пакети с 16 хранителни продукти от първа необходимост.   Индивидуалните пакети са със средно тегло до 30 кг и съдържат продукти като брашно, олио, ориз, консерви и др. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

В обхвата  на текущата инициатива са самотни възрастни хора, хора с увреждания, както и хора с доходи под линията на бедност, които са част от проект „Осигуряване на топъл обяд“. Кампанията по осигуряването и предоставянето на пакетите се реализира в партньорство между Агенцията за социално подпомагане и Българския Червен кръст.

 „За да предпазим от заразяване  тази уязвима група, доставянето на хранителните продукти ще се осъществява до техния дом. Благодаря на доброволците, които помогнаха за комплектоването на даренията, сред които има директори и служители на детски градини в район „Надежда“. Вярвам, че осигуряването на социална подкрепа е важно за обществото ни, и заедно ще се справим с това предизвикателство“, каза инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“.

Предоставянето на продукти ще продължи до 16 април в цялата страна,  като поетапно ще бъдат раздадени 1400 тона храна.