Новини

<< Към всички новини

Арх. Димо Александров гостува в „Мисия архитект“ на 170 ДГ „Пчелица“

09/03/2020
Card image cap

Арх. Димо Александров, началникът на отдел „Устройство на територията, кадастър и регулация, контрол по строителството“ в район „Надежда“ взе участие в инициативата „Мисия архитект“ в 170 ДГ „Пчелица“. Тя се проведе в рамките на иновативния и креативен проект „Дизайн шампиони“ на образователната платформа  „Red Paper Plane“, който стартира в началото на месец март 2020 г. в детската градина.

Младият архитект от район „Надежда“  запозна децата от втора група „Мики Маус“ с професията на  архитекта и какво го е мотивирало да поеме този професионален път. Детски конструктор беше негов помощник при визуализацията на  интересните  разкази.

Арх. Александров обърна внимание, че светът постоянно се променя и нашата мисия е да учим и да се развиваме  от ранна детска възраст. Той подчерта, че нови тендеции в сектор “Образование“ има и ще има занапред, затова трябна да търсим знанието около нас. Той допълни, че най-добрият начин да възпитаваме умения и да се учим ефективно, е чрез цялостни преживявания и именно затова е приел да стане  стане част от „Мисия ахитект“.

Малчуганите задаваха много въпроси и споделяха свои наблюдения, умения и знания, които са придобили по време на дейностите в рамките на проекта.

В края на срещата децата представиха своите ръчно изработени макети със сгради от картонени кутии, изготвени за целите на инициативата „Млад архитект“.

 

Мисията приключи успешно с много положителни емоции, които грееха в усмивките на бъдещите архитекти от 170 ДГ „Пчелица“!