Новини

<< Към всички новини

Кметът на район "Надежда" проведе извънредна среща с директори на училища относно превантивните мерки при възобновяване на учебния процес

11/03/2020

На извънредна среща с директорите на училища в район "Надежда",  инж.Димитър Димов се увери, че са предприели всички действия по осигуряване на необходимите количества препарати за дезинфекция на помещенията при възстановяване на учебния процес.
София е с удължена грипна ваканция до 15 март, което ще осигури още няколко дни за подготовка на екипите в училищата. Те ще бъдат снабдени и с термометри за безконтактно измерване на телесната температура.


Днес , Националният оперативен кризисен щаб наложи следните превантивни мерки, разделени по области с и без положителни проби за #COVID19:

 

‼️ Към момента Националния щаб не препоръчва дългосрочно преустановяване на учебния процес, заради коронавируса


‼️Персоналът в учебните заведения трябва да е с повишена бдителност за деца, учители или помощен персонал за евентуални заболявания


‼️В случай, че бъдат установени случаи на заболели деца и ученици с доказана положителна проба за #COVID19, съответното училище или детска градина ще бъде затваряно (карантинен период) за период от 14 дни.


‼️ Остава забраната за достъп на външните лица до сградите


‼️ Остава забраната за провеждане на всякакви масови мероприятия за ученици - културни, спортни, образователни, екскурзии и др.

 

Днешният скрининг на посещаемостта в детските градини в район "Надежда" показа присъствие на 23.9 % от децата.


Напомняме, че всички предприети мерки са с превантивен характер и трябва да покажем ангажираност и дисциплина при реализирането им.