Новини

<< Към всички новини

СТОЛИЧНИЯТ КМЕТ Й.ФАНДЪКОВА ПРОВЕРИ СТРОИТЕЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ В 15 СУ "АДАМ МИЦКЕВИЧ"

30/01/2019
Card image cap

Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери строителните дейности в 15 СУ "Адам Мицкевич" днес. Общо 10 образователни обекта на територията на район "Надежда" са включени в проект "Изграждане, основен ремонт/реконструкция на училища и детски градини на територията на Столична община”, финансиран от ОП "Региони в растеж".
На проверката присъстваха и заместник-кметът по направление „Инвестиции и строителство“ Ирина Савина и кметът на района инж. Димитър Димов.
Извършват се цялостна подмяна на инсталации, саниране на фасада, мерки за енергийна ефективност и др.. За работата е извършена много сериозна организация, както по учебния процес, така и на ремонтните дейности.
"В четири района на София модернизираме цялостно 18 училища и детски градини. Работата се извършва в срок. Предстои сключването на договори за още 8 обекта на образователната инфраструктура." , каза кметът Фандъкова.
В момента се изпълняват ремонти в 10 училища и в 7 детски градини в районите „Красна поляна“, „Връбница“, „Надежда“ и „Илинден“. Инвестираме над 42 млн. лв. в основен ремонт и енергийна ефективност на 26 училища и детски градини.
"Тази година в бюджета на Столичната община сме заложили над 71 млн. лв. за образование – каза също кметът Фандъкова. – Включени са 15 нови детски градини и цялостни реконструкции с разширения на стари, като 7 от тях сме започнали миналата година и продължаваме. Инвестираме в изграждане на нови пристройки на 11 училища, като в 5 от тях ще има и нови физкултурни салони.", допълни тя.