Новини

<< Към всички новини

Обществено обсъждане за въвеждане на еднопосочно движение в ж.к. „Надежда 2“

12/02/2020
Card image cap

Обществено обсъждане за въвеждане на еднопосочно движение в ж.к. „Надежда 2“

 

На 11-ти февруари (вторник) в музикалния салон на ДГ № 38 „Дора Габе,  се проведе Обществено обсъждането за въвеждане на еднопосочно движение по ул.“Лиса гора“. Инициативата е внесена по предложение на представители на Обществения съвет в детската градина.

 „Основната идея на въвеждането на еднопосочното движение е транспортните потоци да се оптимизират, за да се улесни придвижването на автомобилите в  посочения участък“, това каза инж.Димитър Димов, кмет на район „Надежда“. Въвеждането му цели да намали конфликтните ситуации на пътя, развиващи се пред децата, които посещават детската градина , допълни инж. Димов по време на общественото обсъждане за въвеждане на еднопосочно движение. 

Основните предложения от екипа на район „Надежда“ са изготвени  в два варианта:

При Вариант 1 заходът по ул. „Лиса гора“ се осъществява зад бл. 244

При Вариант 2 заходът по ул. „Лиса гора“ се осъществява покрай бл. 239

На общественото обсъждане  присъстваха още инж. Спас Спасов, главен инженер на район“ Надежда“ и инж. Георги Александров, началник отдел „Инженерна инфраструктура, благоустройство и екология“, представители на обществения съвет в детското заведение,  и  граждани от ж.к. „Надежда“ 2.

В срок  до 20  февруари 2020 г. , гражданите могат да изпратят своите предложения, на e-mail: info@so-nadejda.com  или да ги подадат писмено в Деловодството на районна администрация „Надежда“, с  адрес: ул.“Кирил Дрангов“ №55, етаж 1 , работно време: 8.30 ч.-17.00 ч.

По време на проведенето обсъждане, присъстващите граждани и представители на Обществения съвет в 38 ДГ „Дора Габе“ получиха Анкети за попълване, чрез които  могат да изпратят своите предложения в районната администрация в срок до 20 февруари,  след като отбележат Вариант 1 или Вариант 2 на Схемата.

Заключителната дискусия ще се проведе на 26.02.2020 г. от 17:00 ч. в Заседателната зала в сградата на районна администрация  „Надежда“, на ул. „Кирил Дрангов“ № 55, ет. 3, стая 308.

Схема - В 1 и В 2 - виж тук:  http://bit.ly/37m3PGh