Новини

<< Към всички новини

Район „Надежда“ представи свое предложение на Схема за еднопосочно движение в част от жк „Надежда“ 1 по време на общественото обсъждане

06/02/2020
Card image cap

Район „Надежда“ представи свое предложение  на Схема за еднопосочно движение в част от жк „Надежда“ 1 по време на общественото обсъждане

 

Инициативата за въвеждане на еднопосочно движение в участъка между ул. "Хан Кубрат", ул. "Христо Силянов" и ул. "Възрожденска“ е на граждани, подкрепена с  подписка.

„Първоначалното предложение на Схема за въвеждане на еднопосочно движение в посочения участък, изготвена от екип на ОП „София проект“, имаше известни слабости. С моя екип нанесохме съответните корекции  и представяме  на вашето внимание  Предложение  за изменение на схема за въвеждане на еднопосочно движение на екип на район „Надежда“, това каза инж.Димитър Димов, кмет на район „Надежда". – виж тук http://bit.ly/399sPSv

Еднопосочното движение намалява конфликтните ситуации на пътя и  осигурява  допълнителни паркоместа за автомобилите.,  допълни инж. Димов по време на общественото обсъждане за въвеждане на еднопосочно движение на 4.02.2020 г. 

Основните промени, предложени от екипа на район „Надежда“ са в две направления:

·         Счита се за  нецелесъобразно въвеждането на еднопосочно движение по следните улици:

 

-         улиците около бл. №№ 129, 130, 137 и 138 (ул. „Вера Игнатиева“, ул. „Дядо Иван Добрев“, ул. „Борислав“, ул. „Червено знаме“ и ул. „Демир капия“ в участъка между           ул. „Вера Игнатиева“ и ул. „Калотина“)

-         ул. „Калотина“

-         ул. „Вера Игнатиева“

-         подходните улици към бл. 122 и бл. 123 (зад ДГ № 172)

-         улиците покрай бл. №№ 104, 106, 108 и 107

-         подходната улица към сградата на районната администрация и бл. 144

-         ул. „Жорж Дантон“ в участъка между ул. „Демир капия“ и ул. „Царевец“ (покрай 101 СУ)

·         Променяне на посоката на движение по следните улици, с цел уеднаквяване посоката на движение по цялата им дължина в ж.к. „Надежда 1“:

 

-          ул. „Илинденско въстание“ (покрай 101 СУ „Бачо Киро“)

-          ул. „Жорж Дантон“ (в участъка между ул. „Възрожденска“ и ул. „Демир капия“)

-         ул. „Сава Филаретов“ (в участъка между ул. „Възрожденска“ и ул. „Демир капия“, покрай ДГ № 170)

-         ул. „Демир капия“ (в участъка между ул. „Илинденско въстание“ и ул. „Кирил Дрангов“)

На общественото обсъждане  присъстваха още проектантът на заданието от страна на „София проект“ инж. Снежана  Ралинова,  инж. Спас Спасов, главен инженер на район“ Надежда“  и инж. Георги Александров, началник отдел „Инженерна инфраструктура, благоустройство и екология“ и граждани от ж.к. „Надежда“ 1 и 2 част.

В срок   до 13 февруари 2020 г. , гражданите могат да  изпратят своите предложения на e-mail: info@so-nadejda.com  или да ги подадат писмено в Деловодството на районна администрация „Надежда“, с  адрес: ул.“Кирил Дрангов“ №55, етаж 1 , работно време: 8.30 ч.-17.00 ч.

На 19.02.2020 г., от 17:00 ч. в Заседателната зала №308, етаж 3, ул. „Кирил Дрангов“ 55 ще се проведе заключително обсъждане на получените предложения.

След крайния срок, Обобщаващия доклад по темата, се изпраща към Дирекция „Организация и безопасност  на движението“ към Столична община, за да бъде изработен финалният проект. 

Предвижда се, проектът да бъде реализиран до  есента на 2020 г .

1. Изменение на схема за въвеждане на еднопосочно движение на екип на  район "Надежда"

2. Окончателно предложение на схема за въвеждане на еднопосочно движение на екип на район "Надежда"

3. Обобщаващ доклад

4. Протокол от обществено обсъждане

5. Улици схема финал