Новини

<< Към всички новини

Нов паркинг за автомобили в ж.к. "Толстой"

31/01/2020
Card image cap

Район „Надежда“ изгражда нов паркинг за автомобили  от западната страна на ул. "Ген. Жостов", в участъка между ул. "Йордан Хаджиконстантинов - Джинот" и ул. "Гуслари".

С обособяване на паркинг за автомобили в посочения участък, се реализира една важна част от Подробния устройствен план (ПУП) на ж.к. „Толстой".

 

Планът предвижда изграждане на паркинг за автомобили, като до този момент тротоара от западната страна на ул. "Ген. Жостов" е използван за неправомерно паркиране на автомобили. Поради тази причина, настилката е силно компрометирана и тротоарът не може да се ползва по предназначение. Работата по проекта включва поставяне на паркинг-елементи, като ще бъде запазена дървесната растителност. В програмата на ремонтните дейности на участъка, е предвиден ремонт на тротоарната настилка, която е част от вертикалната планировка на бл. 34 в ж.к. "Лев Толстой".

 

Екипът на район “Надежда“ търси  възможности за осигуряването на повече паркинги  в кварталите. През тази година е изграден и паркинг за около 50 автомобила пред пощенски клон 1220 в жк „Надежда“ 2.

Решението за изграждането на паркинг за автомобили е прието от Столичен общински съвет.

 

Линк към План за регулация и застрояване на жк „Толстой“:

http://bit.ly/37rXKt7