Новини

<< Към всички новини

Нов паркинг за автомобили е изграден в ж.к. „Надежда 2“

13/01/2020
Card image cap

Нов паркинг за автомобили е изграден  в ж.к. „Надежда 2“ част

 

Район „Надежда“ изгради нов паркинг за 50 автомобила, в близост до пощенски клон № 1220 в жк „Надежда 2“. Паркингът се намира от източната страна на ул. „Христо Силянов“, в участъка между ул. „Република“ и ул. „Априлско въстание“.

„С обособяването на паркинг в посочената зона, реализирахме една важна част от предвижданията на Подробния устройствен план (ПУП) за м. „Надежда 2а и 2б“ каза инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“.

Ремонтните дейности завършиха през месец декември, като за изграждането на паркинга е направена основа от 30см трошен камък. Работата по трасето включва допълнително разстилане на пясъчна подложка, върху която се редят паркингови елементи. През изминалата 2019г., администрацията на район „Надежда“ – Столична община възложи изграждане на тротоар с настилка от павета тип „бехатон“ между паркинга и зелените площи за посочения участък.

„Осигуряването на повече възможности за паркиране в кварталите е сред основните приоритети на Столична община. Това е и една от реалните мерки срещу нерегламентираното паркиране по тротоари и зелени площи.

„През 2019г., само на територията на район „Надежда“ са изградени пет наземни паркинга за автомобили“, допълни инж. Димов.

-          Един паркинг за автомобили в кв. „Триъгълника“, успоредно на локалното платно на бул. „Ломско шосе“

-          Два паркинга за автомобили в ж.к. „Свобода“ - срещу бл. 30 и пред бл. 23

-          Основен ремонт на паркинга пред бл. 253 в ж.к. „Надежда 2“

-          Един паркинг за автомобили в ж.к. „Надежда 4“, пред бл. 426, бл. 426А и бл. 424