Новини

<< Към всички новини

153 Спортно училище отличи десетте топ спортисти за 2019 година

20/12/2019
Card image cap

153 Спортно училище отличи десетте топ спортисти за 2019 година

„За мен е чест да продължа да работя за развитието на младите спортни таланти на 153 Спортно училище „Неофит Рилски“. Това училище е неизменна част от българския спорт и във ваше лице виждам неговото бъдеще. Вярвам, че ще продължим да даваме  първите уроци в спорта на много бъдещи  шампиони“,   каза директорът на  153 Спортно училище „Неофит Рилски“  Мариана Цветкова при официалното награждаване на най-добрите  десет спортисти на училището за 2019 година.

Сред най-добрите спортисти за годината е шампионката по художествена гимнастика Радина Томова, която спечели множество състезания през изминалата година. Медалистите на Боксов клуб "Локомотив" София, Красимир Джуров и Диана Ал Шаар бяха наградени за отличното представяне на европейското първенство за юноши и девойки.

Почетен плакет „Тренъор на годината“ получи Борислав Георгиев, тренъор на Боксов клуб „Локомотив“ София, отличен за своя принос към развитието и изграждането на престижа на младите таланти в училището. Специални поздравления получи Емил Йосифов, тренъор на шампионите от клуба по джудо и самбо.

На откриването на събитието присъстваха представители от  администрацията на район „Надежда“ ,  Анита Игнатова, началник отдел „Образование, култура, спорт, социални дейности и европейски програми“, Михаела Ганчева, старши  експерт „Образование и социални дейности“, както и представители от РУО – София град и Спортен клуб „Локомотив“ София.

Събитието завърши с атрактивен сценичен номер, в изпълнение на малките грации и шампиони  клуба по художествена гимнастика към Спортен клуб „Локомотив“ София.

Списък с десетте отличени спортисти  на 153 Спортно училище „Неофит Рилски“ в класацията  „Най-добър спортист“ 2019

Кирил Миланов (футбол)

Десислава Иванова ( баскетбол)

Росалия Рангелова ( лека атлетика)

Цветан Цветков (джудо и самбо)

Юлиан Благоев (джудо и самбо)

Снежана Граматикова (джудо и самбо)

Стилян Христов (бокс)

Радина Томова (художествена гимнастика)

Мая Наумова (джудо и самбо)

Коста Симеонов (бокс)

Красимир Джуров (бокс)

 Диана Ал Шаар ( бокс)