,

Столична Община Район "Надежда"

гр.София, жк.Надежда, ул."Кирил Дрангов" 55
87 години от написването на "Приказен свят" на Ангел Каралийчев

Публикувано на: 05/12/2017
RSS
Print this page

87 години от написването на "Приказен свят" на Ангел Каралийчев

Екипът на НЧ "Отец Паисий-1930"-кв."Илиянци", организира литературно четене по повод 87 години от написването на "Приказен свят" на Ангел Каралийчев.
Специални гости бяха децата от 2 Б клас в 98 НУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Срещата започна с разказ за творческия път на автора, за безкрайната любов на Ангел Каралийчев към децата, благодарение на която той пише детски приказки, разкази и повести цели 40 години. Произведенията му са преведени на повече от 50 езика. За книгата си "Приказен свят" авторът получава Почетна грамота на името на "Андерсен"
Домакините изненадаха най-малките читатели с приказките "Лозарят и косето", и част от "Тошко Африкански". Всички слушаха внимателно и след това обсъдиха поуката от известната и обичана приказка за мързеливото косе. Много от децата разказаха приказката за "Неволята", други се сетиха за "Майчина сълза", за "Житената питка" и др.
Най-хубавото от този празник е, че децата проявиха интерес към приказките и четенето изобщо. В края на срещата всички обещаха, че ще прочетат произведенията на неповторимия детски разказвач Ангел Каралийчев.

Снимки от събитието тук