,

Столична Община Район "Надежда"

гр.София, жк.Надежда, ул."Кирил Дрангов" 55
Приключи първи етап от ремонта на НЧ "Стилиян Пешев" в кв. "Триъгълника"

Публикувано на: 17/11/2017
RSS
Print this page

Приключи първи етап от ремонта на НЧ "Стилиян Пешев" в кв. "Триъгълника"

Приключи първи етап от строително-ремонтните дейности на народно читалище "Стилиян Пешев-1957" в кв. "Триъгълника". Извършени са: конструктивно укрепване на сградата, обновяване на енергийна ефектовност чрез външна топлоизолация и подмяна на дограма, реновиране на санитарни възли, основен ремонт на покрив, ремонт на тротоари, отводняване на сградата и вертикална планировка.
Общата стойност на извършените дености е 178 000 лв, които са осигурени от бюджета на район „Надежда“ (дейност "Читалища"), чрез целево дофинансиране от Столична община.

При наличие на целеви средства, предстои втори етап на строително-ремонтните дейности, в рамките на който е планиран интериорен ремонт - подмяна на врати, ремонт на отоплителна инсталация, ремонт на електроинсталация.
Първоначално съществуващата едноетажна сграда е построена през 1930 г. , със застроена площ от 150 кв.м., разпределени в пет стаи и две зали. Сред дейностите, които се развиват в читалищено през 2017 г. са: библиотечна дейност, вокално-инструментални групи, народни танци, клуб по таекуондо, клуб по фехтовка.

Снимки тук