Комплектоване на преписка за изкупуване на право на собственост от физически и юридически лица на земя с учредено право на строеж

<< Към всички новини

Празник - "Средата на Есента"

15/09/2019

Кметът на район "Надежда" инж. Димитър Димов посрещна в район "Надежда" Н. Пр. Дун Сяодзюн, Посланик на Китайската народна република в България.
Северен парк беше домакин на традиционния китайски празник "Средата на есента",както и на отбелязването на 70 години от дипломатически отношения между двете държави.
В район "Надежда" живее най-голямата китайска общност в гр. София, които са част от нашето местно общество.
Н.Пр. Сяодзюн разгледа "Беседката на приятелството" в Северен парк, открихме монумент-символ на добрите ни отношения и засадихме дърво на приятелството от вида Пауловния.
В празничната програма се включиха прекрасните деца от 101 СУ "Бачо Киро" с изпълнение на стихове за есента на китайски език, чаровните Сашко, Габи и Боян от ЦСОП "Едуард Сеген" със стихове и танц "Зумба", формация "Тропангелес" и школа по народни танци "Веселите шопи" с невероятни български ритми. Китайската държава беше представена чрез демонстрация на бойни изкуства, традиционни китайски облекла и музика. Специална изложба показа интересни моменти от приятелските отношения на двете държави, както и избрани моменти от официални срещи на най-високо ниво.
Инж. Димов благодари на Китайско-българската търговска камара за неотлъчното партньорство през последните 10 години, с което подпомогнахме детски градини, развиваме изучаването на китайски език в 101 СУ "Бачо Киро", помогнахме на децата от ЦСОП "Едуард Сеген" в събиране на средства за нова площадка. "Няма по-здрав мост между две държави от културния и образователен обмен", каза той на гостите на Празника.
"Празникът "Средата на есента" е символ на семейното събиране и щастието. В този прекрасен момент, искаме да поставим началото на нова страница на приятелските отношения между Българи и Китай.", каза Н.Пр. Дун Сяодзюн, Посланик на КНР.