,

Столична Община Район "Надежда"

гр.София, жк.Надежда, ул."Кирил Дрангов" 55
Нова площадка за фитнес на открито е открита в жк “Толстой”

Публикувано на: 06/10/2017
RSS
Print this page

Нова площадка за фитнес на открито е открита в жк Толстой

 

Район „Надежда“ финализира дейностите по изграждане  на стрийт фитнес площадка (лостова система), разположена в жк Лев Толстой, до бл. 65.

Площадката е изградена и финансирана, съгласно Годишен план на Програма за ремонт на спортна инфраструктура 2017 г. на Столична община.  Спортната площадка е на обща площ от 72 кв. м., оборудвана  е  с модерни уреди за фитнес и спорт, като  изпълнението е съобразно одобрената проектна документация. Мултифункционалната станция включва маймунска стълба, шведска стена, двойна успоредка, 45 стълба, станция за лицеви опори, лежанка за коремни преси и халки, ударопоглъщаща настилка, съобразена с височината на падане на съоръженията, разделителни бордюри между различните настилки. Съоръжението дава възможност за тренировка на до 26 човека едновременно. Съоръженията са предназначени за възрастни и деца над 14 г.

Изградената стрийт фитнес площадка  е одобрена от българската федерация по спортна гимнастика, като е специално проектирана с възможности за провеждане на състезания и турнири. Конфигурацията е с модел SPF 1001 и съдържа в себе си максимален брой елементи, разположени компактно и функционално.

Това е третата фитнес площадка на територията на район „Надежда“, с която разширяваме възможностите за спорт на открито. През 2017 година, Столична община финансира изграждането на общо 12 нови фитнес площадки на открито в някои от столичните райони. Фитнес площадките на открито са  един от най-добрите начини за масов спорт, а това е приоритет  на Столична община при провеждането на Европейска столица на спорта през 2018 г.

Още снимки можете да видите тук